Cigarrer

Vi erbjuder de finaste cigarrer, till bra priser!

Nybörjarcigarrer : om man vill börja njuta av cigarrer så kan det dyka upp en hel del frågetecken. Vad skall man välja bland alla ursprung, märken och storlekar? Skall man välja en mild cigarr bara för att man är ovan? Hur handskas man med cigarren och allt runt omkring? I denna text klargör vi det väsentligaste för att få en så bra cigarrupplevelse som möjligt.Vad är en bra nybörjarcigarr?Det är lätt att tro att en mild cigarr är det bästa valet för en nybörjare, men det är en kraftig förenkling. Det bästa är att välja en cigarr utifrån tillfället när man tänker nyttja den. Precis som med vin så finns det olika typer för olika situationer, oavsett om man är van eller inte. Är tillfället lättsamt och uppsluppet med mycket annat som påverkar uppmärksamheten så är det bra att välja en mildare cigarr. Är tillfället lite lugnare kan man med fördel välja en lite fylligare cigarr. Det viktigaste är dock att cigarren är balanserad och inte tröttande för munnen.StorlekHur stor cigarr bör man välja? De flesta vill gärna njuta en stor cigarr. Men många gånger, då tid och plats alltid påverkar njutningstillfället, kan en mindre cigarr passa bättre. Detta är skälet till att cigarrer erbjuds i så många olika format. Det finns cigarrer i storlek från 15 minuters röktid upp till flera timmar. Som en tumregel kan man säga att de vanligaste formaten Corona och Robusto tar ungefär 40 till 60 minuter att njuta.KaraktärVad kan man förvänta sig för smaker i en cigarr? En bra cigarr erbjuder en stor bredd av olika karaktärer. Du kommer att hitta allt från mjukt och nötigt till kryddigt och mustigt med toner av rostat kaffe, kakao, peppar, toffée mm mm .Hur handskas man med cigarrer?I vår cigarrskola hittar du allt du behöver veta för att kunna handskas och sköta dina cigarrer.Tips på bra cigarrer att starta med?För att göra första valet lite enklare så har vi satt samman ett startpaket med cigarrer som är lämpliga att starta med. Vill du veta mer om cigarrerna kan du gå klicka dig in på respektive cigarr för att läsa mer. Efter att du provat cigarrerna i paketet blir det mycket lättare för dig att gå djupare in i cigarrernas värld utforska vad som passar just dig bäst bland alla ursprung och märken.Och du glömmer väl inte…?Självklart är cigarren det viktigaste, men för att det skall fungera riktigt bra så finns det några trevliga prylar som man faktiskt inte klarar sig utan. Skaffa därför relativt omgående en bra snoppare och en bra cigarrtändare. Men även en humidor och ett cigarretui är saker som du ganska snart kommer att upptäcka att du behöver. Nedan finner du några trevliga tips på sådana tillbehör. 

Våra klassiker

Våra specialare

Davidoff,Cohiba,Upmann,

Montecristo

Omar Rodriguez

Nicaragua,Esteli

Jag har rökt många cigarrer i väntan på att hitta en cigarr som verkligen skulle blow my mind , på vägen hittade flera stycken men när jag fick prova Omar förändrades allt !!

Dess mildhet ändå en full korg med fruktighet och kryddighet skapar ett harmoni, symfoni för skälen 


En cigarr för alla tillfälle morgon som kväll, före elle efter maten!

En cigarr med perfekt drag och fyllig rök!

Krämig samt Kryddig,med smak av ljus choklad 139kr

Padron - 1926 NO. 35 maduro

Padroncigars arv går tillbaka över 100 år till deras infödda Kuba. Men sedan 1964 har företaget byggt sitt okända rykte genom att hålla sig till sin familjetradition för att producera komplexprovning, handgjorda cigarrer med samma kubanska födda recept och tekniker som har använts i generationer. Som företagets motto säger: "När Padron är på etiketten är kvalitet en fråga om ära av familjen." När man frågar om sin begränsade årliga produktion betonar Padrons att det som räknas är produktens kvalitet, inte den kvantitet som produceras. 

160 kr

Pedromo 

Från det kreativa sinnet av cigarrlegenden Nick Perdomo och de skickliga händerna på Tabacalera Perdomo-rullarna kommer en annan premium skönhet - Perdomo Habano Bourbon Barrel-Aged Maduro. En kärna av distinkt smaksatta långfyllnadsmedel från Condega, Jalapa och Esteli Nicaragua rullas inuti ett maduroomslag som var naturligt åldrat minst 6 år och sedan inställt på vila i bourbonfat för ytterligare 14 månader. Denna ojämförliga och tidskrävande blandningsprocess ger ett medium till fyllig smakprofil med läckra anteckningar av kakao, mandel, läder och mörkt rostfritt kaffe, allt förhöjd med den känsliga rökiga essensen som bourbonfatets jäsning ger. En mörk tobaksälskers dröm blir sant, dessa enastående röker är värda några av de främsta fastigheterna i din trofasta humidor.

135kr

Punch Regios 2017

Punch Regios de Punch är den senaste Habanos Edición Limitada att komma från Kuba, om än några månader senare. De presenteras i SLB med 25 cigarrer och det är bara andra gången som Punch har valts för att representera Limited Edition-konceptet (Punch Serie D'Oro nr 2 är den första). Vitullen är ny för varumärket och som vanligt är cigarrerna klädda i mörka förpackningar och försedd med ett andra band. Tobaken som används har alla blivit utvald från några av de högst värderade plantagen inom de fyra största tobaksodlingsregionerna på Kuba, och bladen har sedan alla genomgått minst två år åldras i balor innan de rullas.

179kr

Davidoff Late Hour Churchill

Late Hour är en vidareutveckling av den populära Winston Churchill-serien. I cigarrernas blandningen har man använt sig av nicaraguansk Condega Visus tobak vilken fått ligga och mogna sex månader i använda whiskyfat. Detta tillsammans med det härligt oljiga och mörka Habano Ecudaor täckbladet fått en cigarr som är lite kraftigare i styrka med sötma och tydliga toner av svartpeppar, kaffe och trä.


298 kr

Cohiba Talisman

Första tredjedelen bjuder på friska smaker av flora tillsammans med nyfällt cederträ. Smaken av flora har även en viss syrlighet i sig som går mer åt det fruktiga hållet. Eftersmaken ligger kvar länge och ger goda möjligheter för att hinna plocka upp så många smaker som möjligt. Mot slutet av denna del av cigarren så börjar även en nötig sötma att uppenbara sig. Man anar att det kommer bli en riktigt förnämlig upplevelse som man har framför sig. Precis som cigarren skvallrat om så tar smakerna mer fart under andra tredjedelen, nu kommer det fram mer toner av nöt och jord. Gällande kroppen håller sig cigarren ganska konstant runt medium/full. I eftersmaken kan man nu hitta lite mer gräsiga toner. Sötman tilltar ytterligare och cigarren känns vällagrad trots att den är förhållandevis ung. Under sista tredjedelen så ligger den tydliga sötman kvar och den mer torra smaken av flora känns mer som marzipan vid det här laget. De övriga smakerna finns också kvar men det är lätt hänt att fokusera på sötman då det är en smak som är väldigt lätt att plocka upp. Vid eftersmaken och retrohalering så känner man dock att många av smakerna ligger kvar. En riktigt trevlig upplevelse. Commodi consequatur quis autem

575 kr

Upmann Magnum 54

Första tredjedelen bjuder på friska smaker av flora tillsammans med nyfällt cederträ. Smaken av flora har även en viss syrlighet i sig som går mer åt det fruktiga hållet. Eftersmaken ligger kvar länge och ger goda möjligheter för att hinna plocka upp så många smaker som möjligt. Mot slutet av denna del av cigarren så börjar även en nötig sötma att uppenbara sig. Man anar att det kommer bli en riktigt förnämlig upplevelse som man har framför sig. Precis som cigarren skvallrat om så tar smakerna mer fart under andra tredjedelen, nu kommer det fram mer toner av nöt och jord. Gällande kroppen håller sig cigarren ganska konstant runt medium/full. I eftersmaken kan man nu hitta lite mer gräsiga toner. Sötman tilltar ytterligare och cigarren känns vällagrad trots att den är förhållandevis ung. Under sista tredjedelen så ligger den tydliga sötman kvar och den mer torra smaken av flora känns mer som marzipan vid det här laget. De övriga smakerna finns också kvar men det är lätt hänt att fokusera på sötman då det är en smak som är väldigt lätt att plocka upp. Vid eftersmaken och retrohalering så känner man dock att många av smakerna ligger kvar. En riktigt trevlig upplevelse.

145kr

Montecristo Open Master

Det mest kända och även största av Kubas alla varumärken, det svarar idag för ca 50% av den totala försäljningen. Montecristo skapades 1935 av bröderna Menendez, de dåvarande ägarna till H. Upmann. Namnet är en hyllning till Alexandre Dumas och hans roman Greven av Monte Cristo, vilken var en mycket stor favorit för högläsning bland cigarrullarna. Från början bestod serien av fem storlekar, No1 - 5 men har därefter utökats med ett flertal format och även en maskinproducerad cigarill. Märket har utökats med en serie, under namnet Open, där cigarrerna har en betydligt lättare karaktär och styrka.

144kr

Soberano är den andra Edición Limitada cigarren utsläppt för 2018 , och mäter 5 1/2 tums med 54 ringmätare.Hänvisat till som hertig i kubanska cigarfabriker, har denna storlek aldrig använts för Bolivar-varumärket innan nu. Pris 216:-

 "Råder det rökförbud i himlen? Då avstår jag den resan." 

Våra tjänster


Vi är ombud för  Postnord, Dhl, Schencker, Bring och Bussgods!

Vi jobbar med ClearOn,WesternUnion,Ria , Moneygram,Flixbus