Cuaba Exclusivos

Varje Cuabo Exclusivos är gjord av utvalda tobaksfrön, när man sedan skördar så rengörs och fermenteras hela bladen utan att förstöra dess struktur. Inlagan är rik på arom och kommer direkt från de bästa gårdarna på Kuba. Exclusivos unika vitolas (format) går inte att ta miste på, ett mycket komplext handarbete krävs för att få fram denna fina cigarr.

Doften från Exclusivos är gräsig och påminner om en bondgård, ganska typiskt för en Kubansk cigarr med andra ord. Täckbladet har en vacker brunbränd ton med lite inslag av rött. Trots cigarrens form så brinner den jämt och korrigerar sig själv om någon ojämnhet skulle uppstå. Draget är mycket lätt, du behöver inte kämpa för att få smaka på alla de aromer som denna pinne avger.

I början så känner du söta toner som ackompanjeras av smak av hö. Det är ingen berg- och dalbana av smaker utan de är få till antalet och konsekventa. Under andra halvan fortsätter toner av honung och hö men får nu sällskap av cederträ och lite flora. Det kommer också in lätta toner av grönpeppar, tall och lakrits. Mot slutet så försvinner lite av hösmaken och ersätts av en lite varmare nötig smak. Smakerna av honung och flora blandar sig riktigt väl tillsammans med nöttonerna. Cuaba Exclusivos avslutar verkligen med en riktigt härlig balans mellan smakerna och även om den inte erbjuder en massa olika smaker i komplexa mönster så har den ändå en bra dynamik med de smaker den har. Ett tydligt tecken på en riktigt bra tobaksblandning och konstruktion.

Testa gärna denna cigarr med ett glas whisky från Islay, de två ihop kommer göra så att nackhåren krullar sig.

138,00 kr