H.Upmann Connoisseur A

Connossieur är en ovanlig cigarr som bara finns bland handplockade återförsäljare. Cigarren är en ganska stor pjäs som ger otroligt fina smaker och en hög komplexitet som gör varje puff till en unik upplevelse. Cigarren får anses vara en av märket H. Upmanns kronjuveler och till och med en av de bättre från hela Kuba. En perfekt cigarr för kompisgänget eller provningen då det finns hur mycket som helst att upptäcka och prata om i denna pinne. 

Detta är en mycket vacker cigarr med en stor snygg gördel. I verkligheten ter sig gördeln ännu större än vad man först kan ana. Hela presentationen känns gedigen och passande. Täckbladet är medelbrunt men åt det lite ljusare hållet, det finns endast mycket små ådror och bladet känns generellt mycket slätt och fint. Konstruktionen under rökning är mycket bra, draget är i det närmaste perfekt. Glöden kan gå något snett ibland men det är knappast något heltidsjobb att korrigera utan oftast brukar det rätta till sig självt. Det tjocka och smakrika täckbladet är troligen anledningen till detta. 

Från början kommer riktigt tydliga träsmaker. Främst är det cederträ och tillsammans med detta finns det rikligt med peppar. I bakgrunden ligger lättare ton av fuktig jord samt nötter. Eftersmaken är en aning söt och påminner lite om honung eller kola, det finns även en viss sälta. Sammantaget är det en mycket komplex början med flera smaker som balanserar fint, sötman och sältat tillsammans i eftersmaken är alldeles förträfflig. I mitten av rökningen så blir smakerna ännu kraftfullare och cigarren producerar rikligt med tjock aromatisk rök. Smaken av peppar har nu blivit tydligare och påminner mest om vitpeppar, i övrigt så har cigarren vid det här laget blivit ännu mer balanserad. Cedern har gått tillbaka något till förmån för smaken av jord, nu framkommer även lättare smaker av kanel och läder. Under sista tredjedelen är ceder och jord i förgrunden men de övriga smakerna finns också kvar. Genom hela rökningen så är smakerna konsekventa och finns med från början till slut. Den stora styrkan med denna cigarr är sättet alla dessa smaker har vävts ihop till att bilda en mycket komplex profil där det händer någonting nytt vid nästan varenda puff. 

189,00 kr