H. Upmann Half corona

Med tanke på hur dofterna var innan man tänt denna half corona så förväntar man sig en tydlig smak av hö, vad man dock möts av är istället smak av cederträ. Då och då kommer också stänk av kryddighet som skapar en dynamik och piffar upp smakupplevelsen på ett bra sätt.

Mot mitten av cigarren får smakerna en krämig karaktär och den honung man kände innan man tände den gör sig nu påmind. Det är också nu som smaken av hö träder fram på allvar. Kombinationen av gräddighet och honung tillsammans med den stramare smaken av hö och ceder är inget annat än fantastisk.

Mot den sista tredjedelen så byggs kryddigheten upp och krämigheten drar sig tillbaka. Inslag av kakao träder nu fram mer efter att ha legat i bakgrunden tidigare. Mot slutet kommer lite smak av nötter som även väcker smaken av ceder igen.

Detta är inte en cigarr som är superkomplex på något sätt, inte som en fin Cohiba eller Montecristo. Men den är inte på något sätt tråkig utan ger dig många och goda smaker under resans gång. Ser man också till priset så är det otroligt mycket valuta för pengarna och det är inte konstigt att detta har blivit en storsäljare inte bara i Sverige utan i hela världen.

61,00 kr