Island Jim Leaf by Oscar #2

Tillfälligt slut

Island Jim är en av de senaste cigarrerna från Jim Robinson och vänner på Leaf av Oscar. För de som inte vet, började Leaf by Oscar som ett litet boutiqueprojekt baserat på Leaf and Bean, en liten butik i Pittsburgh, Pennsylvania. Ägaren till den här affären är mannen efter vilken den här cigarren heter: Jim Robinson, aka "Island Jim". Medan utgivningen av Island Jim inte var en enormt berömd händelse med massor av exponering, är det fortfarande en cigarr som liknar Oscars andra erbjudanden från Leaf är både spännande och unika. Medan bra ol 'Jim svär inte för att avslöja någon djupgående information om blandningen, vet vi att Island Jim består av rika Honduras fyllmedel och bindemedel tobak i ett Nicaraguanskt Jalapa wrapperblad. I typiska Leaf av Oscar mode kommer Island Jim komplett med en ragged, oavslutad fot och en mycket intressant flerskiktslock. Island Jim är endast tillgänglig i en storlek: en vacker 6½ x 52 torpedo figurado med namnet "# 2", på grund av dess uppenbara likhet med en nr 2 penna. Förpackningen och presentationen är lika cool som alla andra erbjudanden från Leaf av Oscar, den här gången med ett roligt tropiskt ötema, naturligt.

Trots det hårda utseendet är Island Jim en exceptionellt välgjord cigarr. Valsad med precision, det ger en stor mängd rök, en lätt rita och en rakhyvelskarp bränning. Början med rika anteckningar av jord och nötter bygger sig på komplexiteten när cigaretten fortskrider. Längs resan kan tips av vitpeppar, muskot och svart körsbär lätt upptäckas. En djärv, krämig tobaksnotering är definitivt vad håller hela grejen tillsammans, och varje puff avslutas med en söt, choklad finish. Det är på den tunga sidan av medelstora, men aldrig överväldigande och ganska jämn för en så intensiv smakprofil.

Den roliga förpackningen och varumärket kan vara lite vilseledande. Island Jim är en väldigt seriös cigarr för mycket allvarliga cigarrkunnare. Nybörjare kommer inte på något sätt att uppskatta de delikata pusselbitarna i den komplexa smakprofilen. Island Jim parar väl med mörkt rom, single malt scotch eller ett bra portvin, och gör ett bra samtalstycke när du slappar av i cigarrloungen. Liknande cigarrer kan innefatta La Flor Dominicana Ligero och Camacho Corojo . Leaf av Oscar är utan tvekan ett av de ledande cigarrmärkenna under senare år. Island Jim är säker på att vara en viktig aktör i sin portfölj, och det kommer utan tvivel att bli favoritrök från många som är vågiga nog att prova.

  • ytterligare information

Styrka Medium
varumärke Island Jim
Storlek 6 1/2 x 52
Omslag Nicaraguanska Jalapa
Bindemedel honduran
filler honduran
Ursprung Honduras
Form Torped


129,00 kr