Macanudo Maduro Hyde Park

Macanudo Maduro Hyde Park är något så ovanligt som en mycket mild maduro. Detta gör den perfekt för dig som gillar lite mildare cigarrer men som ändå vill uppleva de speciella smaker som en maduro kan ge. Denna mökra, nästan svarta, pinne ger upplevelse av sötma som blandas med mörk choklad och mocakaffe. Passar perfekt en fin morgon då man vill ge sig själv en riktigt bra start på dagen.

Konstruktion - Macanudo Maduro Hyde Park

Täckbladet på denna Maduro är riktigt mörkt och har lätt knottrig yta utan några större synliga ådror i bladet. Det finns nästan ingen oljighet på ytan. Som så vanligt på Macanudo så är cigarren hårt packad utan svampiga partier. Trots att cigarren är mycket solid så är draget bra och går mot det trögare hållet utan att vara besvärande. Glöden går också fint genom hela rökningen och askpelaren håller sig mycket tät och fin.

Smaker - Macanudo Maduro Hyde Park

Karamelliseringen av täckbladet gör sig genast påmind och röken för med sig söta dofter när cigarren tänds. Du möts sedan av en krämighet som ackompanjeras av mörk choklad. För att vara en maduro så är denna cigarr mycket len och mild. Tillsammans med den mörka chokladen kommer krämigt mocakaffe. Cigarren är inte specielt komplex utan det är i stort sätt samma smaker som dansar runt genom hela rökningen. Den mildhet som denna maduro ger gör att den passar extra bra för nybörjare som vill prova på en maduro, vilka annars brukar ha betydligt kraftigare och komplexare kropp.

116,00 kr