Nub 358 Sun Grown

Märket Nub med sina små med smakrika pinnar har varit mycket populära sedan deras release. Välrenomerade Oliva cigars ligger bakom märket så det är riktiga kvalitetspinnar vi pratar om. Sun Grown kombinerar de fina smakerna i den nicaraguanska tobaken tillsammans med ett täckblad som baserar sig på frö från Kuba. Mixen gör att du får en uppsjö fina smaker tillsammans med en lätt sötma och krämig textur. Allt detta serveras från första puff, vilket är typiskt för just Nub.

Konstruktion - Nub 358 Sun Grown

Precis som sina syskon så har denna cigarr en exemplarisk konstruktion. Den glöder mycket bra och det finns sällan anledning att korrigera. Draget är så gott som perfekt, med precis det rätta motståndet för att det ska kännas att man röker en cigarr men samtidigt inte behöver jobba för hårt för sin rök. Utseendemässigt finns det inte heller något att klaga på. Täckbladet är lent som en barnrumpa utan större ådror eller tydliga sömmar. Här har man verkligen gjort ett mycket bra jobb.

Smaker - Nub 358 Sun Grown

Som med övriga Nub så kommer även här smakerna direkt, den börjar väsentligt mer intensivt än många andra cigarrer. Kroppen håller sig dock runt medium genom hela rökningen. Till en början kommer det tydlig smak av ren nicaraguansk tobak och till detta serveras en lite lättare ton av kaffe och viss gräddighet. Som accent ligger en fin kryddighet som kommer och går under rökningen och skapar viss komplexitet. Efter ett tag hälsar andra smaker på, bland annat av mörk kakao och lite nöt. Täckbladet gör sig också påmint och slänger in mer robusta toner av läder och lite örter.

112,00 kr