Nub 460 Maduro

Nub Maduro är troligen den mest smakrika av de cigarrer som märket erbjuder i Sverige. Denna lilla pinne har en medium kropp och en uppsjö spännande smaker som passar mycket bra ihop och är välbalanserade. Denna Nub har formatet 460 vilket betyder att den är något större än sina syskon och också har en lite längre röktid på upp till cirka en timme. Med sina höga kvalite och fina smaker så är denna cigarr ett riktigt kap och bör absolut provas.

Konstruktion - Nub 460 Maduro

Konstruktionen på denna cigarr är mycket bra. Utseendet ger en bra känsla med ett täckblad som är slätt utan större ådror eller synliga sömmar. Cigarren känns välpackad och tobaken ligger jämnt utmed hela pinnen, inga mjuka eller hårda områden. När man tänt pinnen så visar det sig också att utseendet i detta fall inte ljuger. Rökningen går smärktfritt utan behov av korrigering. Draget är exemplariskt och har precis lagom motstånd för att göra hela upplevelsen mycket njutbar. Cigarren producerar rikligt med rök som för med sig alla härliga smaker.

Smaker - Nub 460 Maduro

Redan från start så pockar cigarren på din uppmärksamhet. Den bjuder på en blandning av sötma och bitter kakao. Just dessa smaker ebbar ut något under rökningen men ligger alltid kvar som huvudsakliga smaker i profilen. Eftersmaken är krämig och len samt ligger kvar c:a en minut efter varje puff. Under andra hälften av cigarren så kommer det fram lite peppar, dock inga större mängder men det finns där och ger viss dynamik till kakaon och sötman. Pepparn blir mer tydlig vid retrohalering. Mot slutet bjuds det också på toner av trä, smaken påminner om när man äter vindruvor och får lite av kvisten i munnen. En lätt bitterhet mitt i all sötma.

127,00 kr