Oliva Serie V Double Robusto

Serie V från Olivar har tagit marknaden med storm och fått fantastiska recensioner där bland andra Cigarr Aficionado givit serien 94 av 100 i betyg. Serie V innehåller en komplex blandning av nicaraguansk long filler tobak. Bland annat av specialfermenterade ligeroblad från Jalapa-regionen. Cigarren avslutas sedan med ett täckblad av Habano Sungrown, från tobaksplantans högsta skikt (priming).

Konstruktion - Oliva Serie V Double Robusto

Täckbladet har en vacker djupbrun färg och har ett lent och oljigt intryck. Endast mindre ådror är synliga i bladet och sömmarna är så gott som osynliga. Huvan sitter som en smäck på cigarrens huvud och är verkligen ett mästerverk i sig självt. Cigarren är välpackad och känns ganska hård och utan några mjuka sektioner längs med kroppen. Drag och glöd går inte att klaga på, cigarren sköter sig utmärkt från start till mål.

Smaker - Oliva Serie V Double Robusto

Cigarren känns väldigt len och raffinerad, det börjar med en klassisk tobakssmak med toner av kakao. Eftersmaken är len med en lätt sötma. Kroppen är lite svår att definiera, många tycker att cigarren har en full kropp medan andra klassar den runt medium. Så låt oss kompromissa och säga att den, utslaget under hela rökningen, ligger runt medium/full. Halvvägs in i rökningen så ändras karaktären något, tobakssmaken är fortfarande dominant men nu med mer jordtoner och lite peppar. Smaken av kakao ligger också fortfarande kvar. Komplexiteten är inte enorm men det är inget man direkt saknar då smakerna i sig är riktigt bra.

124,00 kr