Partagas Lusitanias

Partagás Lusitanias är en av de riktigt klassiska Prominente-cigarrerna på marknaden. En lagom tjock men mycket lång cigarr som kräver lite tålamod och koncentration. Anses av många vara en av de bästa cigarrerna i världen. Kanske inte den perfekta cigarren för en nybörjare och se till att ha gott om tid innan du börjar avnjuta denna pinne. Har du det, så kommer du ha en riktigt trevlig stund framför dig.

Konstruktion - Partagás Lusitanias

Detta är en mycket vacker cigarr med sitt långa format, att på ett så stort täckblad hitta så få fel är imponerande. Det sägs att endast de mest erfarna torcedores (cigarrullarna) får rulla detta Prominente-format, och det verkar som att detta stämmer baserat på kvaliteten på denna svårrullade cigarr. Glöden går rakt och fint genom rökningen men kan behöva en och annan återtändning då det långa formatet gör att risken för att glöden svalnar är större än normalt. Draget är även det bra och man behöver inte kämpa för att få i sig alla härliga smaker.

Smaker - Partagás Lusitanias

Denna cigarr bjuder på några av de mest komplexa och rika smakerna som man kan hitta i en cigarr. Vissa kallar detta för den bästa habanon någonsin, det är givetvis en smaksak men det är ett gott betyg i alla fall. I början möts man av en fin mix av exklusiv träsmak och nötter. Smakerna är aldrig överväldigande utan de ligger precis på den nivån som de ska göra. Efter första tredjedelen så börjar man känna toner av choklad, krydda och läder. Det är ganska svårt att urskilja dem då komplexiteten och blandningen är så fint balanserad att smakerna går i varandra. Mot slutet blir cigarren mildare med en krämig rök och smak av honung.

234,00 kr