Partagas Serie D No 4

Partagas Serie D No. 4 har länge ansetts vara en av (om inte den bästa) robuston i världen. Det är är stora ord att axla och smaken är som bekant som baken, men faktum är att både välrenommerade personer och tidskrifter gång på gång hyllar denna pinne. Den är också en bästsäljande robusto i flera länder, bland annat Frankrike. Serie D No. 4 kommer ge dig en mjuk känsla med tydliga smaker och relativt hög komplexitet.

Konstruktion - Partagas Serie D No. 4

Cigarren har ett vackert täckblad som är lent och oljigt. Det är ett litet konstverk som man nästan har svårt att släppa blicken ifrån. Den ger ett mycket gediget intryck och osar av kvalité, det är mycket ovanligt att hitta några större konstruktionsmissar eller skönhetsfel på denna cigarr. Glöden går spikrakt och producerar precis rätt mängd rök för att att kunna förmedla de fina smakerna. Draget är även det mitt i prick och väl anpassad för cigarrens format i övrigt.

Smaker - Partagas Serie D No. 4

Precis i början så finns en tydlig kryddighet, men det lugnar snart ner sig lite och snart kommer smaker av trä, jord och kanel. Redan från start får man en otrolig len känsla som håller i sig genom hela rökningen, om än i lite olika grader. Kroppen ligger runt medium. Den andra tredjedelen för med sig toner av jord och grönpeppar, smakerna är ganska kraftiga och välbalanserade. I början av den sista tredjedelen så når komplexiteten sin topp, smakerna blir intensiva och balansen mellan dem följer med i intensiteten på ett härligt sätt. Ganska snart lugnar allt ner sig och kraften börjar avta, vilket skapar ett värdigt slut som är både mjukt och rofyllt.

145,00 kr