Partagas Serie D no 5

Serie D No. 5 släpptes 2011 och har levt en relativt anonym tillvaro sedan dess, det är svårt att vara syskon till den mycket populära Serie D No. 4. Sanningen är dock den att No. 5 är så gott som lika bra, fast i ett något mindre format. Vilket snarare borde göra den ännu mer populär på våra breddgrader. Detta är helt enkelt en gömd juvel och man undrar bara när folk börjar upptäcka denna fantastiska pinne på allvar.

Konstruktion - Partagas Serie D No. 5

Detta är en mycket vacker pinne i sann Partagas-andra. Täckbladet har bara små ådror och ett härligt oljigt yttre. Huvan sitter som en smäck på cigarrens huvud och arom av körsbär, jord och tobak gör att man bara vill sätta igång och avnjuta pinnen omgående. Glöden går mycket jämnt och behöver sällan justeras, rökproduktionen spelar mycket väl med de smaker som ska förmedlas och draget är i det närmaste perfekt. Kort sagt är konstruktionen fantastisk på denna cigarr.

Smaker - Partagas Serie D No. 5

Cigarren börjar med en viss kryddighet som påminner om asiatiska kryddor. Detta tillsammans med ceder och en rik jordighet. En ren söt tobakssmak smyger sig också fram, redan från start kan man känna att det finns en fin komplexitet i denna pinne. Mot mitten så lugnar kryddigheten ner sig och det kommer istället mer smak av peppar, smör och nötter. Tobaks- och jordsmaken ligger kvar men kommer nu mer tydligt i eftersmaken. Cigarren avslutas med viss fruktighet tillsammans med tidigare jordiga smaker, den observante kan kanske också skönja lite kakao och läder. Kryddigheten kommer tillbaka till samma styrka som i början av cigarren och pepparn som vi stiftade bekantskap med halvvägs in ligger kvar. Komplexiteten är hög genom hela rökningen och balansen mellan smakerna är fantastisk. Det är nog få personer som skulle direkt ogilla denna cigarr.

129,00 kr