Pedromo Nicaragua Connecticat

Connecticut versionen av Perdomos Bourbon Barrel Aged (BBA) är den som har tydligast inslag av just bourbon. De övriga smakerna är lite lugnare i sin kropp vilket ger mer utrymme för whiskyn att träda fram mer. Bladen har lagrats i 4-6 år medan täckbladet har lagrats minst 6 år samt 6 månader på whiskyfat. Cigarren har en uppsjö av smaker och komplexiteten är ganska hög. Eftersmaken har en torrare karaktär vilket gör att det passar sig bra med en dryck till.

Konstruktion - Perdomo BBA Robusto Connecticut

Gördeln är det första som slår en när man ser cigarren, eller snarare gördlarna då de är två till antalet. De passar bra in med cigarren i övrigt och dess täckblad som har en ljusbrun färg och nästan är helt fritt från skönhetsfläckar. Endast någon mindre ådra är synlig. Pinnen känns bra packad och har en tyngd mellan fingrarna som inger förtroende. Gällande drag och glöd så fungerar det utan anmärkning, cigarren håller sig rak och glödande från första till sista puff.

Smaker - Perdomo BBA Robusto Connecticut

Cigarren börjar med en nötig karaktär som påminner om söta mandlar. Denna karaktär växlar ibland över till mer träaktiga toner av ceder. De båda smakerna löper en kapplöpning kring vem som ska få vara dominant på paletten. Eftersmaken bär tydliga inslag av bourbon-whisky. Under andra tredjedelen så tar smaken av bourbon över mycket mer och den nötiga karaktären drar sig tillbaka nästan helt. Det kommer även mer jordiga smaker och eftersmaken ger fortfarande ifrån sig en mycket rik ton av bourbon, vid denna punkt tilltar även kryddigheten något. Mot slutet av cigarren så kastas smakerna om ännu en gång och de primära smakerna får mer jordig karaktär medan smaken av bourbon flyttas över än mer till eftersmaken.

120,00 kr