Ramon Allones Especially Selected

Att Ramon Allones Specially Selected har blivit en stor favorit bland många aficionados är inte så konstigt. Den tjocka röken som för med sig en härlig sötma och kaffetoner är svår att inte tycka om. Cigarren har kraftfulla smaker men samtidigt en ganska mild nikotinstyrka. Cigarren passar perfekt efter maten då dess kropp enkelt klarar av att hantera de redan uppvärmda smaklökarna.

Konstruktion - Ramon Allones Specially Selected

Cigarren har ett rustiktutseende och kommer det mycket omtyckta robusto-formatet med en gördel om 50, alltså en ganska tjock rackare. Cigarren känns välbalanserad i handen och är lite lätt box pressed (fyrkantig). Det rustika utseendet är inget som man ska bli lurad av, konstruktionen är riktigt bra och täckbladet håller ihop helheten på ett bra sätt. Draget är mycket bra och rökproduktionen är riklig, även glöden konsekvent och bekymmersfri.

Smaker - Ramon Allones Specially Selected

Redan från start så ger den här cigarren en kraftfull kropp, främst är det toner av ceder med ett avslut av peppar. Ganska snart så försvinner pepparn och ger plats åt mörka körsbär och kaffe sötat med honung. Det finns även undertoner av nötter som kommer efter någon centimeter. Man får en lätt sälta på läpparna efter ett tag och detta tillsammans med den sötare krämiga smaken av kaffe och honung är helt formidabel.

Den rikliga produktionen av rök gör underverk för att föra fram smakerna, det känns nästan som att den tjocka röken är som skummet på en cappuccino. Halvvägs in i rökningen ligger glädjande nog i stort sett samma smaker kvar. Kaffetonerna har blivit av något mörkare karaktär och fått en lätt beska som dock snabbt avtar igen.

Mot slutet av rökningen så är cigarren som bäst, alla smaker har nu hunnit harmoniseras till perfektion. Cigarren verkar må bäst av att avslutad när man kommit ungefär till gördeln och bör inte rökas in till stubben då den annars tenderar att bli lite besk.

126,00 kr