Romeo y Julieta No 1 Tub

Tillfälligt slut

Romeo y Julietas Romeo serie (1,2,3) kommer samtliga i tub, så denna No. 1 är alltså inget undantag. Detta är en ganska liten pinne, vilket brukar passa oss här uppe i nord som inte vill/kan sitta en halvdag och puffa på samma cigarr. Trots sin relativt lilla storlek så bjuder ändå cigarren upp till dans både gällande smaker och komplexitet. Det är inga supertydliga smaker utan man får jobba lite för att hitta dem, mest dominant är dock trä och nötter tillsammans med en fin sötma.

Konstruktion - Romeo y Julieta No. 1

Denna cigarr kommer i tub, vilket alltid är trevligt för presentationen och händigt om man vill ta med sig cigarren i fickan när man ska ut och hitta på rackartyg. Täckbladet har en fin ljusbrun färg och det finns nästan inga synliga ådror som stör helhetsintrycket. Även övriga skönhetsfläckar lyser för det mesta med sin frånvaro. Draget kan vara något åt det trögare hållet men brukar gå lätt att justera vid snoppningen, ett inte helt ovanligt fenomen bland kubanska cigarrer då de tenderar att rullas hårdare. Glöden går fint och ger sällan upphov till någon manuell korrigering.

Smaker - Romeo y Julieta No. 1

Innan man tänt cigarren känner man doft av ladugård samt lite lakrits och honung. Efter några puffar så träder smakerna fram och man möts då av en mild sötma tillsammans med röstade hasselnötter, läder och lätta grästoner. När man kommit till mitten så blir smakerna mer kryddiga, en tydlig träsmak framträder men en lätt underton av nötter. Sötman ligger kvar men har gått tillbaka något. Även vaniljsmaken ligger kvar om än mycket försynt i bakgrunden. Slutet av cigarren bjuder återigen på en tydlig sötma, karaktären har ändrats något och påminner nu mer om en fruktig sötma. Det finns även viss smak av läder och något jordiga toner.

95,00 kr