Romeo y Julieta No 2 Tub

Ännu en cigarr i Romeo y Julietas "sifferserie", denna gång är det No. 2 och precis som sina syskon levereras den endast i tubos. En trevlig förpackning som gör den smidig att ta med sig i fickan eller att bjuda på då det ger en lite extra trevlig presentation. Smakmässigt är det en ganska lugn pinne som har fina smaker tillsammans med en ganska låg komplexitet. Funkar lika bra för nybörjare som för proffs.

Konstruktion - Romeo y Julieta No. 2

Cigarren kommer i en tub som ger ett bra och snyggt intryck. Tuben är vit med röda detaljer och text. När man plockat ut cigarren så ser man ett mellanbrunt täckblad, bladet har en del skönhetsfläckar i form av green patches men inget som skulle påverka glöd eller smak. Doften påminner om jord och bondgård vilket ger en balanserad upplevelse. Draget är åt det trögare hållet och glöden går för det mesta bra men kan behöva någon korrigering under rökningen. Röken är medeltjock och len samt för med sig smakerna på ett tillfredställande sätt.

Smaker - Romeo y Julieta No. 2

Från början så bjuds det på en blandning av läder, trä och en smak som påminner om något metalliskt, eftersmaken skvallrar om lätta toner av choklad. Snart gör lite andra smaker entré och man möts av hö, kaffe och viss pepprighet. När man kommit halvvägs så ändrar cigarren karaktär något, om än inte dramatiskt. Det kommer tydligare toner av läder, nötter och peppar. Ju längre in i rökningen man kommer desto mer gör pepparn sig påmind. Detta är ingen jättekomplex cigarr men smakerna som finns är rena och balanserar bra. Då och då kan man hitta en örtliknande smak som bryter in, det känns lite slumpartat när denna smak kommer. På vissa exemplar ligger den med hela tiden medan den bara tittar förbi korta stunder på andra.

84,00 kr