Romeo y Julieta Wide Churchills

Denna Wide Churchill är en kort och tjock cigarr vars format har blivit mycket uppskattat. Cigarren har fått en stor följarskara som pekar på dess mycket fina smaker tillsammans med ett överkomligt pris som dess främsta stryka. Wide Churchill är kortare men tjockare än sin storebror, som kort och gott bara heter Churchill. Detta gör att cigarren trots sin kortare röktid ändå bjuder upp till fullvuxna smaker. Hela idén med att leka med storlek och smaker har givit denna cigarr en självklar plats i många aficionados humidorer.

Konstruktion Romeo y Julieta Wide Churchills

Cigarren har ett vackert täckblad utan större ådror och med fina, nästan osynliga, sömmar. Den känns välpackad men har fortfarande en bra "gummieffekt" när man klämmer på den. Efter att man tänt den så kan man konstatera att draget är mycket bra, det är lätt att jobba med och man behöver inte ta i så att man blir blå i ansiktet. Glöden går för det mesta fint men då och då kan man behöva korrigera glödlinjen något då den tenderar att gå lite snett på vissa exemplar. Rökproduktionen är mycket bra och bör inte göra någon besviken.

Smaker - Romeo y Julieta Wide Churchills

Det är gällande smakerna som den här cigarren verkligen visar sig från sin bästa sida. Här hittar vi smak av trä som blandas med fruktiga toner som påminner om melon. Med lagring så blir dynamiken mellan smakerna ännu bättre. Under andra hälften av rökningen så kommer det fram en lätt smak av peppar tillsammans med hö och rostade nötter. Smakerna växlar i intensitet och blandar sig fint med de tidigare smakerna. Toner av ren kubansk tobak kommer också fram då och då. Det hela fyller upplevelsen med inte bara fantastiska smaker utan även en fin komplexitet som lyfter njutningen till en ny nivå.

157,00 kr