Trinidad Vigia

Trinidad är ett av de exklusivaste märkena från Kuba, och det märks. Här har man inte sparat på krutet utan det kommer en uppsjö av smaker som är välbalanserade. Det är ingen superkomplex cigarr utan den tar en mer gentlemannamässigt försiktig väg fram genom paletten.

Konstruktion - Trinidad Vigia

Som med alla Trinidad så är detta en vacker pinne att titta på, täckbladet har en ljusbrun ton med en len textur och den eleganta gördeln som krona på verket. Huvan har en så kallad "pig tail" dvs en liten svans av tvinnad tobak. Draget är precis där det ska vara och glöden går för det mesta rakt. Det kan finnas visst behov av någon korrigering men det är inget som är typiskt för alla exemplar.

Smaker - Trinidad Vigia

Denna cigarr börjar med mycket jordiga smaker tillsammans med toner av trä, läder, eukalyptus, nötter, honung och kryddnejlika. Ungefär samma smaker ligger kvar halvvägs igenom cigarren men smaken av trä intensifieras något allt eftersom rökningen fortskrider och när man kommit till mitten av cigarren så har denna smak tagit över från den tidigare jordiga karaktären. Trots de "torra" smakerna av jord och trä så känns cigarrens profil snarare fuktig och fräsch. Under sista tredjedelen så kommer den mer nötiga smaken fram i rampljuset och stjäl showen. Karaktären blir mer rostad men i övrigt är det samma smaker som ligger kvar, om än i något ändrat styrkeförhållande dem emellan. Balansen mellan sötma och kryddighet är precis i mitten, utan att någon av dem tar överhanden. Smakerna har inga stora variationer mer än till vilken grad de lyfts fram, det tillkommer eller försvinner alltså inga smaker under resans gång. Komplexiteten är således låg men de smaker som finns är mycket tydliga och spelar väl ihop dem emellan. Cigarren är tillräckligt intressant ändå tack vare dynamiken mellan de smaker som finns.

163,00 kr