Upmann Magnum 50

Redan under första tredjedelen så öppnar cigarren upp sig riktigt fint med ljuvliga smaker av ceder, kryddor, kaffe och rostat bröd. Smakerna är väl balanserade även om de är komplexa. Den ger ifrån sig bra med rök som förmedlar de typiska smakerna för en H. Upmann och dess tjockhet gör det enkelt att göra rökringar för dem som brukar roa sig med detta.

Samma smaker hänger kvar under andra tredjedelen, fortfarande mycket komplex och mycket rik karaktär. Smaken av kaffe träder fram extra tydligt och det kommer även fram toner av nötter. Ceder/trä kommer tidigt vid indrag och som eftersmak kommer det rostade brödet och kryddigheten. Smak av läder blir allt tydligare och passar perfekt in i paletten.

Under sista tredjedelen så visar cigarren upp hur konsekvent den är, smakerna från andra tredjedelen hänger kvar. Den är komplex med många olika smaker men de går inte upp och ner som en berg- och dalbana. Blandningen av nötter, läder och kryddor går verkligen mycket bra ihop och även kaffesmaken ligger tydligt kvar som en accent. En fantastisk avslutning på en fantastisk cigarr.

182,00 kr